2024 Syawal Aidilfitri & Keluarga Aidilfitri

Lagu Syawal Aidilfitri dan Keluarga Aidilfitri menutup tirai ulang tahun ke-30 penglibatan Queenzy Cheng dalam industri muzik dan hiburan. Beliau telah merakam lagu-lagu ini pada tahun 2020 dan 2021. Seperti biasa, Queenzy akan menggunakan melodi yang sama seperti lagu Tahun Baharu Cina, tetapi dengan lirik sambutan Aidilfitri. Semoga suara Queenzy akan kekal bergema di dalam sanubari kita selama-lamanya.

KENYATAAN MEDIA

华语贺岁歌填马来语词 – 莊群施最后2首亲唱开斋节歌曲首公开

在2024年开斋节前夕,莊群施经纪公司在官方社交媒体上公开2首开斋节歌曲。这是群施在2020年和2021年预先录制好的开斋节马来语歌曲。群施跟填词人共同创作2020年推出的贺岁歌曲《鼠报平安》改编成马来语版本的”Syawal Aidilfitri”。另外,群施也改编2022年贺岁歌曲《好好好》,填写马来语歌词后录制”Keluarga Aidilfitri” 。在农历新年贺岁歌的旋律上,填写马来语歌词并亲自演唱,凸显群施在演艺事业上,向来秉持着关怀本土多元文化,拥抱多元族群的创作理念。

Read More »

Queenzy Cheng dikendalikan oleh wakil pentadbir harta pusaka beliau. Sebarang penggunaan hak publisiti dan imej Queenzy, termasuk namun tidak terhad pada nama, nama pentas, ciri-ciri peribadi dan pengenalan, suara, tandatangan, imej, video, replika digital atau versi kecerdasan buatan termasuk wajah dan suara, adalah dilarang sama sekali tanpa kebenaran bertulis daripada pentadbir harta pusaka Queenzy Cheng.